donderdag 15 januari 2009

Recept

Benodigdheden:
- 1 lampion
- 1 vriend

- 1 aansteker
- Wensjes (hoeveelheid naar smaak en/of behoefte toe te voegen)

Bereiding:
Wacht tot het goed donker is. Neem de door jou verkozen vriend bij de hand en ga samen naar een mooie, open plek naar keuze. Pak de lampion en waaier deze voorzichtig uit. Ga hierbij discreet te werk, de lampion is fragiel en scheurt snel hetgeen jammer zou zijn.
Houd de lampion samen aan weerszijden vast en ontsteek met de aansteker de brandbare ring aan de onderkant. De liefhebber kan hiervoor eventueel ook lucifers gebruiken.

Stop nu om beurten één voor één 1 wensje in de lampion totdat alle wensjes erin zitten. Doe dit geheel geruisloos, anders is de kans groot dat de wensjes niet uitkomen.

Wanneer je de lampion met een opwaartse kracht omhoog voelt trekken, laat de lampion dan allebei tegelijkertijd los. Kijk elkaar aan en lach. Volg de brandende lampion vervolgens aandachtig totdat deze uit jullie beider zicht verdwenen is*.

Boven worden jullie wensjes opgevangen en zorgvuldig in behandeling genomen. Wanneer de wensjes precies uitkomen, is uiteraard afhankelijk van de omvang van de betreffende wens en de daadkracht en creativiteit van de ontvanger in kwestie.

Fijne avond samen!


* Serveer tijdens het nakijken van de lampion eventueel een cocktail naar keuze.

Variatietip:
Probeer dit recept ook eens op het strand van een klein idyllisch eilandje met je blote voeten in het witte, warme, zachte zand. Let hierbij wel altijd goed op dat je niet vlak onder een palmboom staat.

Geen opmerkingen: