zaterdag 10 maart 2007

Dier journaal

En dat sturen ze dan uitgerekend naar mij!
Een tijdschrift met de naam ‘Dier journaal’.
Ik hou niet van dieren en al helemaal niet van huisdieren. Met mijn vriendje heb ik direct al in de eerste week van onze relatie de bindende afspraak gemaakt dat wij nooit huisdieren nemen. Ik heb nergens om gevraagd en at random sturen ze die tijdschriften blijkbaar op in de hoop een liefhebber tegen te komen. Ze moeten de dingen toch ergens kwijt denk ik dan.
Maar dat dit dan net weer bij mij op de mat moet vallen!

Ik bedoel dan vraag je er toch om…dan laat je mij toch ook geen enkele keus? In zo’n geval kan ik simpelweg toch niet anders dan het van me afschrijven en huisdieren hiermee, hoewel ze er zelf ook niks aan kunnen doen (wat een onrecht!) in een slecht daglicht zetten?
Niks tegen huisdieren maar als ik gisteren dan ook nog eens hoor dat het geld dat wij in het Westen uitgeven aan eten voor onze snoezige huisdiertjes ALLE mensen op het gehele continent Afrika zou kunnen voeden, dan breekt toch echt mijn klomp.

2 opmerkingen:

Hannah zei

ik vind het moeilijk om hier een mening over te vormen. het wringt een beetje, want ik heb twee dieren in huis wonen waar ik echt dol op ben, die ik niet wil missen. en ik houd van alle dieren! waarom hou je trouwens niet van dieren? dat vind ik interessant. :o)
maar wat dat voedsel betreft, dat wil ik natuurlijk ook niet...laten we onze dieren net als vroeger gewoon onze kliekjes geven en als iedereen nu ook vegetarier wordt, kunnen ze daar in afrika eens zelf wat houden, ipv allemaal eten voor ons slachtvee verbouwen.

maja wat leuk dat je nu ook een blog hebt! ik heb nu al plezier van je. veel liefs van hannah!!

Maja zei

Joepie en ik zwaai met mijn armen wild in de lucht. Ik verwelkom mijn eerste actieve lezer die het reageren op mijn stukjes niet schuwt! Hartelijk dank daavoor.

Lieve groet ozzemaaj

p.s. Ik kan de ware toedracht van mijn stukje over huisdieren hier niet en plein public uitleggen. Dit zou de jus onttrekken aan het stuk. Ik stuur je nog mail Hannah