woensdag 26 augustus 2009

en en en...

Zoals ik 's ochtends al aan de pizza van die avond kan denken en me in mijn bed voor het slapen gaan al op de croissant van de volgende morgen zit te verlekkeren, zo kan ik me weken voor mijn vakantie naar Frankrijk al verheugen op De Supermarché.
Carrefour, Intermarché, Super U of Coccinelle maakt me allemaal niet zo bar veel uit - al is die laatste vaak wat klein, dat klopt. Maar zelfs dan verbleekt onze Hollandse gespecialiseerde visboer bij de verse visafdeling van deze supermarkt. Geep, Bouzigues, Olérons of Bulots, je kunt het zo gek niet bedenken.
Bij de keur aan kazen heb je me helemaal aan het jubelen. Dan moet je niet te ongeduldig van aard zijn, want ik sta daar het liefst gedurende minimaal 35 minuten te kijken en te 'degustanten'. Mijn God, wat een heerlijkheid! En doe mij dan maar die met de allermeeste schimmel monsieur, ik vind dat namelijk wèl lekker ruiken.
En dan hebben we de toetjes nog, in leuke glazen potjes die later weer als kaarshoudertjes de campingplek kunnen romantiseren, terwijl je de meest verrukkelijke wijnen drinkt uit andere reeds leeggelikte toetbakjes van aardewerk.
En worstjes en fruit en kruiden en croissants en jam en chocolade en bijenhoning en pistou en olijven en olijfolie en en en...

...zo droomde ik nog lang en gelukkig!

Zowel vooruit als achteraf

Geen opmerkingen: