maandag 29 augustus 2011

Recordtijd uit eten

Het begon zo goed..
Fakkels in de tuin, live muziek op de achtergrond en een menukaart met gerechten waar ik alleen al tijdens het lezen bij begin te watertanden. Ik word direct geholpen, krijg een glas water en een broodje als welkom en daarnaast worden in een razend tempo op flamboyante wijze de specialiteiten van de dag uiteengezet.

De specialiteit die ik bestel staat binnen 5 minuten voor mijn neus, nog voordat ik ook maar een hoekje van mijn broodje af heb kunnen snijden. Ik vrees voor koude prak, maar ze hebben het in de gauwigheid goed opgewarmd. Vervolgens staat iedere 2 minuten mijn serveerster ('good evening, my name is Shirley and I'm your waitress tonight. If you have any questions (?) please do not hesitate to ask me') voor me om te vragen 'how I am doing?' en 'if everything is all right out here?'. Op een gegeven moment geef ik niet eens meer antwoord maar volsta ik met een volle mond glimlach. Het water durf ik ook niet meer aan te raken, want ieder slokje dat ik drink wordt per direct aangevuld.

Na 3 happen voel ik me gestresster dan op mijn werk vlak voor de vakantie. Juist wanneer ik mijzelf tot rust maan om te voorkomen dat ik echt ga zitten schrokken, komt de kordate serveerster vragen 'if I'm done'!
'Uh, well no!', zeg ik wat verward, waarna ik mijn vierde hap neem en de rest van het eten onbeschaamd in een keer naar binnen schuif. In de tussentijd is de rekening al opgemaakt.

Ik zal maar een flinke fooi geven, want de service is hier werkelijk 'impeccable'!

zondag 28 augustus 2011

Revenge van de kippen

De kip pronkt spotgoedkoop op de Hawaiiaanse menukaart. Dat is niet verwonderlijk daar het hier wemelt van de kippen en de hanen. 'Wilde' wel te verstaan, of scharrel, het is maar hoe je het bekijkt.

Ze waren ooit van mensen die er 's ochtends hun eitjes van aten, maar toen kwam de orkaan en vlogen de kippen en hanen door de lucht. Toen de wind was gaan liggen konden ze de weg naar huis niet meer vinden en dus hokten ze met elkaar. De wildgroei was compleet.

Zij die niet gebraden worden en verscheurd eindigen in de magen van velen, maken samen muziek over het hele eiland van Kaua'i. Muziek op elk willekeurig tijdstip van de dag en van de nacht. Zoals u wellicht kunt verwachten, wordt dit niet door iedereen evenzeer gewaardeerd.

Maar ik vind het wel grappig, alsof ze hier de poche vakantiegangers even terugpakken op alles wat hun broeders en zusters in de bio-industrie in de rest van de wereld wordt aangedaan. Pesterijtje van de kippen en hanen.

Wie het laatst lacht, lacht het best!

vrijdag 26 augustus 2011

Plassen op schiphol

Voordat ik mijn broek überhaupt heb laten zakken, spoelt de wc al door. Daarna nog een keer als ik op de pot zit, de wind waait enthousiast onder mijn billen door. De volgende blaasontsteking kan verwelkomd worden.
Ik ben klaar en sta op. Automatische afveegrobotjes hebben ze gelukkig nog niet uitgevonden.
Als kind vond ik het doorspoelen het leukste moment van het plassen, zelf op het knopje drukken en het mechaniek in werking zetten. Maar er is geen knopje, alleen een oog dat de dingen anders ziet dan ze zijn. Ik trek een gekke bek voor het oog en loop weg.
Dit heet dan luxe te zijn, maar ik vind het gewoon stom en saai.

woensdag 3 augustus 2011

Besluit II

Maar nu heb ik besloten om te leren vliegen

dinsdag 2 augustus 2011

Perry...

...Sport
Ja, Perry Sport.
Daar was ik vanochtend even aan de klantenservicebalie.

Goed, het was misschien geen alledaagse vraag die ik had, maar zo ingewikkeld was het nu ook weer niet. Tentje gekocht, wilde ik niet, omdat ik ineens al een tentje gekregen had (kan gebeuren). Dan was er iets met een '2+1 gratis sales aktie' en een snorkel die ik wilde kopen.

Meisje 1 komt er niet uit.
Haalt meisje 2 erbij, maar dat helpt niet.
Meisje 2 verwijst door naar het rekenwonder dat 'de man' heet (en Wouter, maar dat terzijde). Wouter legt meisje 1 haarfijn uit hoe dit had gemoeten, maar gaat zelf compleet de mist in.

Ik probeer nog tussenbeide te komen, maar de klant is (ongeacht sexe) blijkbaar überhaupt niet te vertrouwen.

En dus sturen ze me naar huis met gratis slippers en een snorkel voor een prikkie!
Op naar Hawaï