dinsdag 28 augustus 2007

Ochtendritueel

Hij opende zijn ogen
Zwaar als stalen dubbelwandige deuren
...Links
...dan rechts
Even had hij de stille hoop dat...
Maar nee helaas
De pijn was al wakker
Nam nimmer de tijd te ontwaken
Maar, vroeg hij zich af
Wordt zij dan nooit eens moe?

woensdag 8 augustus 2007

42

Daarnet één voor één keurig geteld. Het zijn er twee-en-veertig om precies te zijn. Twee-en-veertig illegale gaten in de muren en het plafond van mijn huurwoning. Toen we ze boorden, dachten we “dat zien we tegen die tijd wel”. Tegen die tijd is vandaag.

Schijnbaar onzichtbaar strompelde ik met mijn nummertje 8 achter nummertje 2 en de huidige bewoner de woning door. Waarom ik hier überhaupt was, leek niemand te begrijpen en dat was reden genoeg me links te laten liggen. Ze hadden me gewaarschuwd door flink hun best te doen mij te ontmoedigen om langs te komen voor bezichtiging. Het had immers toch geen enkele zin. De woning was te mooi om door nummer 8 van de lijst bewoond te gaan worden.
Noem het koppig, noem het naïef. Ik geloof in illusie.
En dat is maar goed ook.
Vanaf 8 augustus ben ik de blije nieuwe eigenaar van een prachtig heus huis.

vrijdag 3 augustus 2007

Proost!

'Proost', zeg ik blijmoedig tegen mezelf en ik hef het glas met niemand. Maar eenzaam ben ik niet vanavond, ik vier een feestje in mijn eentje en heb het naar mijn zin! Dat mag ook wel, want je viert niet elke dag een prive-feest in Kaapstad. Het vlees bleek zwak; het decor verleidde me ertoe, ik kon me daar uiteraard niet tegen weren en vrijwaar mijzelf daarom van elk verwijt.
Nu moet ik alleen nog iets te vieren bedenken en daar kan dan op gedronken worden.

Slaapje doen

Languit op een bankje of drie, ik lig eigenlijk best lekker met onder mijn hoofd mijn handbaggage en over mij heen een dekentje van de KLM. Tegen alle verwachting in ben ik de enige die het in zijn pinnige kop heeft gehaald om op het vliegveld te overnachten.
Zouden alle anderen voor die zeven uurtjes echt naar een heus hotel zijn verkast of ben ik gewoon de enige die deze geweldige aansluiting heeft geaccepteerd?
Ik vind het wel prima, geen snurkende mensen, een muziekje op en om de zoveel miuten een stoere security-man die zich vannacht voor de verandering ook eens nuttig voelt.
Ik kan met een gerust hart naar dromenland vertrekken. Heb alleen mijn tanden nog niet gepoetst en moet plassen.