maandag 31 oktober 2011

Bleker de kinderlokker

Normaliter ben ik geen voorstander van het uiten van mijn onvrede via mijn (de laatste tijd ietwat passieve, waarvoor mijn excuses) blog. Ditmaal echter ben ik zo verontwaardigd dat ik mijzelf niet langer in kan houden. Hetgeen ik inmiddels toch 3 lange dagen op allerhande wijze heel hard heb geprobeerd.

Pauw & Witteman - vrijdagavond 28 oktober (oké, 2 dagen heel hard geprobeerd). Bleker is gast aan tafel en komt niet goed uit zijn woorden over de kwestie Mauro. Dat is begrijpelijk aangezien het een belachelijke kwestie is, waar ik het verder daarom ook niet over wil hebben.

Na allerlei ontwijkend gewauwel en gestotter, doet Bleker iets waarvan ik me niet anders kan voorstellen dan dat hij zich daar de rest van zijn leven zijn ogen voor uit zijn kop zal blijven schamen. Hij schuift Mauro een briefje toe met daarop de tekst: "Als je morgen (met je moeder) mee wilt naar FC Twente-PSV dan kan dat!"

Ik kan er niet over uit! Welk een stuitende pleister op de wonden is dit? Een volkomen oneerbiedige compensatie die hem en al zijn CDA kornuiten allemaal nog zieliger maakt dan ze al waren. Afkoping van het eigen schuldgevoel op de nationale televisie. Wat op zichzelf dan wel weer mooi is, dat hij zichzelf ten overstaande van heel Nederland als kinderlokker met vieze snoepjes te kijk weet te zetten.