donderdag 15 juli 2010

Weer of geen weer

Woensdag, 14 juli 2010
Door onze correspondent

NIJMEGEN – Zware regen- en onweersbuien, die gepaard gingen met zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur, trokken vanavond over het noordoosten van het land. Het KNMI gaf een weeralarm af wegens extreem slechte weersomstandigheden en de ANWB raadde weggebruikers aan tijdens de buien niet de weg op te gaan.

De apotheose van het aangekondigde noodweer trok omstreeks half zeven over de regio Nijmegen, juist toen Maja Wannet 10 minuten eerder op haar lesmotor had plaatsgenomen. Even daarvoor had zij schamper lachend bij rijschool NOVA aangegeven niet blij te zijn dat de rijles doorgang zou vinden, maar bij gebrek aan assertiviteit en het dreigende financiĆ«le verlies van €47,50 maakten dat zij toch aan de les begon.


Vlak voor vertrek had haar instructeur de buienradar nog geraadpleegd en geconstateerd dat de storm over een klein kwartier ter plaatse zou zijn. Naar buiten lopend gaf hij zijn pupil nog een bemoedigend schouderklopje en stelde haar gerust met de mededeling dat veiligheid voorop stond en we terug zouden gaan, mocht het al te bar worden.

Twee straten en drie bochten verderop brak het tot een ieders verbazing plotseling los. Niemand had kunnen bevroeden dat de atmosfeer zomaar ineens van het een op het andere moment ontploffen zou. Wannet werd op haar lesmotor heen en weer geslingerd over dan weer de ene, dan weer de andere weghelft. Het geluk wil dat er zich geheel toevallig op dat moment weinig andere weggebruikers op de weg bevonden. Dakpannen zag zij sierlijk van de daken vliegen en bomen spleten voor haar totaal bezoedelde vizier uiteen. In een bocht op een groot, open kruispunt, kreeg Wannet ten einde het spektakel compleet te maken een enorme tak op haar hoofd die zojuist door de wind van een boom was afgerukt. Dit was uiteraard geen enkel probleem daar de bestuurder van de lesmotor conform de veiligheidsregels van de rijschool uitgerust was met een volgens de Europese norm gekeurde helm. De bocht al ploeterend door een 5 centimeter diepe laag water eenmaal doorgekomen, kreeg Wannet via het intercomsysteem uiteindelijk het volgende bericht van haar instructeur: "Goed de bochten door blijven kijken Maja, niet teveel naar het met takken en dakpannen bezaaide, door water niet meer zichtbare wegdek".

donderdag 8 juli 2010

Dat zit wel snor

"Volgens mijn hep je geen post vandaag"
"Ben je op vakansie gewees?"
"Je had nog bezoek van de middag!"
"Heb je een nieuwe auto?"
"Jij gaat ook nooit es naar die pizzaboer hier op de hoek"
"En kijkte gij het WK nou ook eens een keertje bij jouw eigen thuis?"
"Ik zag dat er zo wat spaken missen in je voorwiel. Voor een dansje en een scheet zet ik er een paar nieuwe voor je in."

Ik denk dat ik met recht mag zeggen dat het met de sociale controle bij mij in de buurt helemaal snor zit!